Diskuse

Úsvit

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Chudák Pavel Kohout - kdyby věděl, že Tomio umí číst, nikdy by tu knížku nenapsal.;-D

5 0
možnosti
Foto

Pan Okamura nic neslibuje. Hmmmm... No jo, ale neustále trousí Švýcarské vábničky a jejich parametry porovnává s tuzemskými.

Neslibuje, ale podsouvá občanům, že toto je to nejlepší a k tomu se musíme dopracovat.

Okamura neslibuje.... neustále opakuje: Švýcarsko, Švýcarsko.... Tam je to nádherné a u nás je to špatné!!

Tomio Okamura JE populista. Sice neslibuje tak přímo a jednoznačně, ale neustálým vychvalováním toho a onoho manipuluje občany k tomuto cíli, který ovšem neví jak dosáhnout. Ukazuje (něčí) cíl, ale ani k tomu nezná cestu a způsob. 

Tvrdíte, že není populista? Já tvrdím, že JE. Právě proto.

2 0
možnosti
Foto

Nejdřív si zjistěte informace a pak uvidíte, že se mýlíte. Nic víc Vám k tomu neřeknu.

1 1
možnosti
Foto

J41a55k49u42b 74R28o28t94h

8. 11. 2013 12:34

Takže všeobecné referendum bude předcházet legislativní smršť? 8-o

0 0
možnosti
Foto

J48a65k92u68b 98R36o39t54h

8. 11. 2013 12:35

Pardon - všeobecnému referendu...

0 0
možnosti
OK

Jestliže třeba ve Švýcarsku společnost funguje v porovnání s námi mnohem lépe, není to v první řadě věcí nějakého systému, ale společenské kultury.

Populismem je už jen šíření představy, že změna zákonů (ať už jakákoli) přivede naši společnost k lepším zítřkům. Nesmysl! 

Zákony, aby byly funkční a smysluplné, musejí vycházet z mravního povědomí společnosti. Je naprosto iluzorní si představovat, že politikové jsou ti, kteří fixlují. Ve skutečnosti jsou politikové těmi, na nichž je křiváctví (ať už skutečné, nebo projektované) lépe vidět, neb jsou všem na očích.

Okamura je (pro některé s trochou nadsázky) člověk velkých politických vizí. Takových jsme měli více. Zkuste porovnat literárně zpracované vize Masaryka, Havla a Okamury. Snad vám to dojde.

1 0
možnosti
RK

Přesně tak to je. Živě si dokážu představit jak si budeme odhlasovávat 50.000 minimální mzdu, 8 týdnů dovolené, žádné daně.....  a na druhou stranu budeme neustále odvolávat politiky, protože každý někomu vadí:-)

4 0
možnosti
RK

Kdyby Okamura sliboval pečené holuby, nadělal by tím míň škody.... Všeobecné referendum a odvolatelnost politiků je neuvěřitelná kravina, stejně tak přímá volba starosty a hejtmana. Komu to má pomoct?

0 0
možnosti
Foto

Politické kultuře. Tomu, aby do politiky šli jen ti, kteří chtějí udělat něco pro ostatní a ne (jako dosud) ti, co dělají jen pro sebe. Když bude hrozit odvolatelnost a bude přímá volba, každý křivý už si podruhé neškrtne

1 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 760x
Asi trochu Don Quijote. Ale nemůžu si pomoct.

Seznam rubrik