Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

A teď se prosím zamyslete, pokud tady ještě někdo zbyl, co je nebezpečnější: Vybržďování nebo nebezpečné předjíždění?

0 0
možnosti
Foto

Co je to nebezpečné předjíždění na dálnici?

0 0
možnosti
Foto

A je to zde: § 179: "Kdo úmyslně vydá lidi v nebezpečí smrti nebo těžké újmy na zdraví nebo cizí majetek v nebezpečí škody velkého rozsahu tím, že způsobí požár nebo povodeň nebo škodlivý účinek výbušnin, plynu, elektřiny nebo jiných podobně nebezpečných látek nebo sil nebo se dopustí jiného podobného nebezpečného jednání (obecné nebezpečí), nebo kdo obecné nebezpečí zvýší anebo ztíží jeho odvrácení nebo zmírnění,bude potrestán odnětím svobody na tři léta až osm let."

Tak mnoho štěstí při prokazování toho trestného činu.

0 2
možnosti

ehmm používáte dnes již neplatný trestní zákoník č. 140 z roku 1961 platnost skončila v roce 2010 od té doby platí nový 40/2009 Sb

ale ono je to skoro jedno znaky obecného ohrožení tam jsou díky té cisterně ale vy si stále budete myslet že ne

1 0
možnosti
Foto

Já si dovolím ještě jedno přirovnání. S těmi "vybržďovači" je to jako se všemi hity tohoto blogu:

1. Mačety v Novém Boru? Podle pana Kroupy jde v každém případě o pokus vraždy, protože mačeta je vražedný nástroj. Ale já, v souladu s pozdějším rozsudkem soudu tvrdím, že záleží na charakteru toho útoku, 

2. Pedofil se staženými kalhotami. Ano, jak krásně se to říká: "umlátit ho i kdyby se nebránil". Ale sedět pak 15 let už by se žádnému diskutérovi za to nechtělo.

3. V žádném případě neschvaluji vybržďování a ani neomlouvám řidiče, kteří to udělali. Například při těch dvou reportážích to byl jasný přestupek, ale jen přestupek. Vyrábět z toho trestný čin obecného ohrožení je jako obvinit z pokusu o vraždu někoho, kdo s větví v ruce běhá po náměstí v Duchcově a páchá nanejvýš výtržnost.

0 2
možnosti

jak to říci jednoduše?  "vy si myslíte" myslíte si to špatně

2 0
možnosti
Foto

Nějak jste pánové zapomněli, že on tu cisternu vůbec nevybržďoval a že měla k tomu náklaďáku pohodlný a bezpečný odstup, jaký cisterna má mít.

Způsob, jakým řidič cisterny přejel do levého svědčí o vyježděném profesionálovi. Kdyby takovým nebyl, bylo by obecným ohrožením posadit ho za volant natlakované cisterny.

A navíc, ten magor onen náklaďák "nevybrzdil" nýbrž přibrzdil. Kdyby předjel před něj a skutečně "hamtl" plnou silou na brzdy, tak se nu ten řidič náklaďáku bez jakékoli diskuze kouká dírou do kufru. Nemyslím, že by měl jakoukoli šanci zastavit. 

Ale stejně měl řidič cisterny povinnost dodržet nejméně dvojnásobek bezpečné vzdálenosti, což také udělal. Stěží byste to obecné ohrožení uhráli. Stěží. Nebo jen u zaujatého státního zástupce, víme dobře kterého.

0 4
možnosti

ale běžte do háje s vaší neustálou obhajobou vybržďování, můj názor je že kdokoli to udělá je hajzl a potřebuje rozbít čumák ač jsem člověk jinak mírumilovný

7 0
možnosti
Foto

I já jsem obě reportáže viděl a v žádném případě se "vybržďovačů" nezastávám. Dělal jsem řidičák v Německu a tam existuje kategorie "celoživotně nezpůsobilý řídit motorové vozidlo". Takže, dejme tomu ne doživotí, ale tak rok až dva bez papírů by těmto "frajerům" velmi prospěly.

Na druhou stranu ale hovořit o "obecném ohrožení" je holý nesmysl. Při obecném ohrožení muselo dojít k ohrožení nebo ke zranění více než, myslím, sedmi osob a proto dostávali řidiči autobusů tvrdší pálky.

Nezatahoval bych zbytečně kategorii trestných činů do přestupků které mají ryze dopravní charakter. Pak by totiž trestným činem muselo být i každé překročení povoleně rychlosti o více než 20, resp 30 km/h. I ono a možná ve větší míře, ohrožuje bezpečnost než to slavné "vybržďování".

1 5
možnosti

kruciš jestli není možnost havárie natlakované cistrny obecné ohrožení pak už nevím ;-D

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS