Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vůbec nechápu Vaše příspěvky. Bydlím kousek od hranic Německa a mám tedy možnost porovnat kvalitu ovoce a zeleniny na obou stranách hranice. To, co se prodává u nás neuvidíte ani v nejposlednějším obchodě ALDI, který zrovna nepatří ke špičkám. Je jasné, že se může občas objevit plíseň na ovoci nebo otlaky, ovšem v takové míře jako je to u nás, to by si Němci líbit nenechali. Je to jen o vytváření tlaku na prodejce, aby se nesnažil zákazníkům vnutit shnilé zboží a argumentoval tím, že nestíhá.

0 0
možnosti

Opravdu jste nepochopil, že Nově absolutně nejde o nějaké potraviny, ale jen a jen o sledovanost? A že si vybrali věc, u které vědí, že je absolutně nemožné ji uhlídat - takže mají záruku, že téměř vždycky něco najdou? Přitom je to absoutní blbost - i člověk s podprůměrným IQ si přece nevybere do košíku plesnivý citron nebo shnilou bramboru. Takže opět nemalá část národa skočila  na špek Nově - která řeší úplnou blbost a na skutečně důležité věci kašle

3 1
možnosti

P21a27v72e82l 29K23u20l18a

27. 4. 2013 8:23

podle mého je pouze otázkou času, kdy se přijde na to, že některé případy byly třeba i naaranžovány.

2 0
možnosti

Manželka v jednom z těhle marketů dělala. A vím, že není absolutně možné, udržet to ovoce a zeleninu v pořádku. To je prostě fakt :-( Nova pouze vytvořila populistickou reportáž. Možná by si to ten reportér mohl jít zkusit a pak by mluvil jinak.

4 0
možnosti
Foto

Nechápu jaký je v tom problém. co se týče ovoce/zeleniny je na každém aby si vybral dobrý kus. Dříve, kdy supermarkety nebyly tak běžné se prostě člověk musel modlit, aby mu prodejce nedal do sáčku nějaký ten zkažený kus. Míra zkažení zboží byla prakticky stejná. Dokonce na to měly (stejně jako dnes) obchody vyčleněnou určitou částku, která počítala právě na ztráty vlivem zkažení, vysychání atd.. Například když do obchodu došlo 100 kilo brambor, každý dopředu věděl, že se 100 kilo neprodá. Ani nemohlo. Dříve byly brambory částečně i s hlínou, která samozřejmě časem opadávala, dále taky v průběhu dnů vysychaly. To vše si pak obchodník vyřešil s dodavatelem nebo prostě mírně ošidil zákazníka (povoleno bylo tuším 20 haléřů na nákup)

To vše samozřejmě nemám z vlastních zkušeností. V té době jsem ani necucal mléko. Zato jsem měl tu čest vyslechnout si mnoho zkušeností jednoho z nejpřednějších brněnských zelinářů, díky kterému jsem mohl pochopit mnoho souvislostí v rámci obchodování za komunistů.

Teď se prostě kvůli zkaženým potravinám dělá velké haló. Pokud jde o balené nebo šizené potraviny, je to jasné. Ale zelenina a ovoce které si zákazník sám prohlédne a vybere - tam prostě vždy musí být nějaký vadný kus, který se poškodí třeba při přepravě, náhodou vlhkostí chytí plíseň nebo se dostane do přepravky omylem už od výrobce.

4 0
možnosti

Ano, Klaus může za to, že  se prodává nepoživatelné zboží.

3 1
možnosti

P49a11v34e52l 87K29u89l19a

27. 4. 2013 8:25

Ono se ani neprodává, ale nějaký trouba si ho vybírá ;-D

2 0
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 760x
Asi trochu Don Quijote. Ale nemůžu si pomoct.

Seznam rubrik