Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Absolutně jste nepochopil termín neviditelná ruka trhu. Masová privatizace v první polovině 90. let minulého století je jednoznačně nejúspěšnějším projektem moderního českého státu. Za to můžeme děkovat V. K. který ji prosazoval, ač to nebyl jeho nápad. Pokud nějaký podnik po privatizaci zkrachoval nebo zmenšil výrobu, nelze to přičítat "rozkradení" či "špatně provedené" privatizaci. Řada privatizovaných podniků neměla v tržním hospodářství žádné místo (jejich výrobky nikdo nekupoval) a musela odejít z trhu - zaúřadovala neviditelná ruka trhu. Stejně tak vznikaly nové firmy, které začaly vyrábět to, co požadoval trh. Neviditelná ruka trhu určuje ceny výrobků a jakýkoliv neodborný zásah  do trhu se okamžitě projeví třeba i krizí

0 0
možnosti

Až ve Smithově díle naleznete formulaci "neviditelná ruka trhu", potěší mě to, protože alespoň zjistím, že neumím číst.

0 0
možnosti

Tisice ideologických hesel zůstal bez reálného naplnění.

Václav Klaus nám nainstaloval prý kapitalismus. Je to vůbec kapitalismus? Mafiánský kapitalismus? Socialistický kapitalismus? Vnímám to jako podivný, falešný hybrid.

Ani ta neviditelná ruka trhu tu není. Nebo je, ale je jí bráněno tak, že ve skuečnosti vůbec nefunguje. Kam jsi nás zavedl falešný Mojžíši?

Desetiletí nám soudruzi vtloukali do našich hlav, jak jsou kapitalisti zlí. Dnes nám ty svoje teorie právě oni jako falešní podnikatelé předvádějí v reálu.

Životadárnou konkurenci ve skutečnosti likvidujete, preferujete korupci, klientelismus a nekonečné rozkrádání našich peněz, kdy mizí v kapsách politiků a jejich soudružských kumpánů přes sto miliard korun ročně! Jak ještě dlouho vám to budeme platit?

:-)

3 0
možnosti
Foto

Máte dokonale pravdu,jen bych doplnil.Politická školení nám prezentovala za totality kapitalizmus jako zlodějství světa řádu.Tak proto všichni veksláci a estebáci  věděli, že krást patří ke kapitalizmu a šli na věc. Korupce fungovala v státní správě od první minuty po revoluci.Konečně i  Neocons v USA šli stejnou cestou jako Klaus a nechali finanční sektor bez dozoru jako samoobsluhu finančních podvodníků a tak přišla jedna IT krize a druhá realitní.Jenže američané zvolili Obamu ale Češi KlauZemana.

Klaus používá svou vychytralou inteligenci k zastírání problemú a hlavně svojí viny za  za zuboženou a společensky rozloženou a nenávistí otrávenou  společnost s pár vděčnými  oligarchy.

4 3
možnosti

Nezapomeň, že Václav Klaus i Miloš Zeman jsou odchovanci Prognostického ústavu založeného komunistickým ministrem vnitra Štrougalem!

:-)

1 2
možnosti
MC

Naprosto jste shořel co se týče V.Klause. Chybu musíte hledat u pomníku oslavného chorálu V.Havla s jeho rozmáchnutými sametovými pionýry.

1 1
možnosti
MM

;-DTo slyším poprve, Havel a trh? Kde jste byl v devadesátých letech. Co Vám říká jměno Zifčák a tim to začalo. Estebák dělal mrtvolu studenta. V prognostické ústavu byl: Komárek-agent KGB, STB a šéf prognosťáku, Čalfa-STB, Ježek, Klaus, Kočárník, Dlouhý, Zeman. Privatizaci vymyslel Ježek, ale Klaus to rozjel bez tržních zákonů, vše estebáci a mafiáni rozkradli.

1 1
možnosti
MM

Ach jo, máte pravdu. Prognosťáci a tlupa estebáku si vše už dávno připravili. Dokonce Agrobanku už měli nachystanou v 86 roce. Čekali jen na vhodnou příležitost a využili 17. listopad. Jako křoví nastrčili naivní disidenty, a co se dalo, rozkradli. Rozkradený majetek dělá víc než jednu biliardu korun.

1 3
možnosti

A kradou stále dál. Každoročně mizí z našich peněz neuvěřitelných přes stomiliard korun  v rukou našich politiků a jejich soudružských kumpánů...

:-)

0 1
možnosti
  • Počet článků 36
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 760x
Asi trochu Don Quijote. Ale nemůžu si pomoct.

Seznam rubrik